Söndag 27 augusti 2006

Dimma

Igår var jag på 40-årsfest. Till 40-åringen hade jag stickat
Dimma med mönster från Sticka!
Jag valde mönstret mest för att jag "behövde" få testa Kid Silk Haze, vilket jag ändå inte fick för det fanns inte när jag skulle köpa det. Jag stickade istället i Super Kid Seta, som ska vara väldigt likt. Men jag måste nog ändå få göra något i Kid Silk Haze för att få testa (bara föra att få köpa mer garn).

Halsduken blev väldig bra tycker jag själv, fotot blev lite sämre...

Dimma


Måndag 21 augusti 2006

Dockkläder

Gullan och Mimmi Här sitter Gullan och Mimmi.
Gullan provar klänningen som min systerdotter fick på sin 2-årsdag till sin docka.
Klänningen har jag stickat efter mönster ur: Sparat : små stickade kläder från vår barndom av Celia B. Dackenberg.

Lördag 19 augusti 2006

EM-stickning och skolstart...


Nu har jag inte stickat så mycket på ett tag.
Jag Friidrottsstickade lite till EM och det resulterade i ett par
sms-vantar till barnens pappa:

SMS-vantar

De är kanske inte så snygga, men blå och gula som de skulle vara. Kanske fungerar de också?


Nu är det arbete på gång igen. Jag startade för 10 dagar sedan och har haft fullt upp med planering av första veckan med klassen (inte med läsårsplanering som det borde vara). Jag var faktiskt lite nervös när jag skulle ta emot min skara 1:a-klassare, men det var ju hur härligt som helst. Jag tycker verkligen att jag har ett jätteroligt jobb!


Min egen lilla stortjej börjar ju också i ettan i dagarna och jag fick därför ta mig i kragen och namna handduken till idrotten (den har bara legat i "att-göra-korgen" i ett år...).


Handdukar

Lillasyster Elsa fick också en att ha till simskolan.

När jag frågade Tilda om hon tyckte om den svarade hon:
- Om jag tycker om den? Nej, mamma, jag älskar den!

Då är det ju roligt att pyssla lite extra!

Tisdag 8 augusti 2006

Diamond Knit Shawl


Diamond Knit Shawl   Här är min
Diamond Knit Shawl .
Jag tror att jag en gång sa att Clapotis var det första jag stickade på engelska, men det var inte riktigt sant, för det var denna jag började med, men den blev inte helt klar förrän idag. Detta är också det första jag stickat i spetsmönster. Dvs det var denna jag började med, sedan har jag ju stickat färdigt några andra saker medan denna sjal legat i stickkorgen.

Jag är inte så väldigt bra på att använda sjalar, men denna skulle jag nog vilja behålla själv trots att den är blå...
Jag har stickat den i Soft Woolsilk som jag gick och klämde på i affären i flera månader innan jag kunde bestämma mig för vad jag skulle kunna göra av det. Det är nog inte det naturliga valet av garn till en sjal, men jag tycker mycket om det, det är mjukt och skönt.

Igår var jag i Göteborg på stickträff på ett café. Det var härligt att sitta och sticka och prata med trevliga människor. Jag fick också tillfälle att träna på att slå frivoliteter och lyckades nästan med en liten blomma. Den blev något mindre vriden än mitt första försök. Det var Eva som var snäll och visade hur jag skulle göra. Nu måste jag bara komma på hur man fäster trådarna...

Rosa frivolitetsblomma

Eva har också startat en EM-KAL i blå-gult som jag faktiskt deltar lite i för mig själv. Jag kommer att visa resultatet när EM är slut eftersom det faktiskt ska ges bort i present på söndag.