Söndag 26 februari 2006

I lördags tjuvstartade jag ju med SIW-projekt nr 2: Pomatomus
Nu gjorde det nog inte så mycket att jag startade lite tidigare, för jag har inte kommit längre än så här...

pomatomus

Jag insåg nämligen snart att det inte fanns en chans att hinna färdigt med den innan min systers födelsedag och då gjorde jag denna istället: 

Adas handledsvärmare

Mönstret finns här: Mrs Beeton

Jag har använt mig av lite restgarner: ett tunt bomullsgarn och Petite mohair
Tur för mig att min syster bara vill ha en handledsvärmare (av varje sort)!

Presentation av Pirate Mittens

Lördag 18 februari 2006


Presentation av Pirate Mittens      Baksidan

Nu är de färdiga, mina vantar.
Jag har ännu inte sträckt ut dem och jag hoppas innerligen att de blir jämnare och finare när det är gjort. Annars får jag helt enkelt se till att använda dem så mycket att det ojämna inte syns på grund av slitage.

Jag är faktiskt mycket nöjd med mitt arbete, men ännu mer med vad jag lärt mig på vägen! Nu vet jag hur trådarna ska läggas på baksidan för att få mönstret att framträda som jag vill. Jag måste bara träna lite på att lägga dem jämnt på baksidan också, så att mönstret ser lite jämnare ut.

Ikväll tjuvstartar jag även på nästa SIW-projekt:
Pomatomus . Imorgon sitter jag nämligen med mina två tjejer på tåget hem från min mamma och då blir det ju inte något stickat... i alla fall inte på något krångligt mönster!


Tisdag 7 februari Knappar och länkar...

Tack alla för fina ord. De gör att jag gör några försök till att få hit något. Idag gör jag försök med knapp och länk...?? Till projektet Pirate Mittens

Jag har ju lyckats få hit knappen också till

50399-5


Här en liten rapport om min vante: Jag tycker att själva stickandet går bra så här långt. I början var jag lite bekymrad över att mitt rosa garn inte syntes så bra. När jag sedan läst vad Mia skrev om trådarna under för att få dem mer framträdande försökte jag mig på det. Jag tyckte inte att det hände något, men nu när jag tittar på min vante syns det tydligt att något hänt de sista 6 varven! Det blev ju inte så snyggt. Nu lägger jag denna stickning åt sidan tills imorgon, jag får nog ta upp och börja om med hela mönstret tror jag.

                                                         50399-6                                                            

Pirate Mittens

Pirate Mittens

Igår var jag hos Ingrid i hennes spännande hus och startade Pirate Mittens - stickningen. Det var roligt att få några ansikten på dem som jag bara hört från på nätet. Vi åt gott och fick titta på massor av garner, böcker och projekt. Jag fick också en liten förevisning av Crochenit, det verkar jättespännande. Så nu ska jag spara pengar för att köpa boken och några nålar.
Tusen tack Ingrid!

Snurrsjal

Snurrsjal


Mitt första inlägg...

försvann.

Så det här blir mitt andra, fast första synliga (hoppas jag).

Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha en blogg till. Men jag har blivit lite nyfiken på att se om jag kan klara det. Därför har jag nu bestämt att jag ska försöka skriva lite ibland om det jag stickar och pysslar med när jag hinner.
Det är roligt att se vad andra gör och nu ska jag försöka visa lite om vad jag gör.
Min första bild får bli på Tilda i sin nya snurrsjal. Den har jag stickat i Indiecita Alpaca, efter mönster jag hittade på "Barbros stickning - Knitting". Eftersom Tilda inte är så stor kortade jag sjalen lite och startade med 90m.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!