Söndag 30 juli 2006

Semester

har jag varit på. På Korsika.
Det var väldigt vackert, härligt och mycket varmt.
Så det blev inte något stickat alls.
Denna lilla bit spets lyckades jag ändå knyta ihop.
Den heter Ulla och jag tror att jag har gjort rätt. Jag har aldrig använt hjälptråd förut och hade inte någon att fråga. Så jag hittade på själv hur jag skulle göra.
Fotot är suddigt, men bättre blev det inte idag.

Frivoliteter3I en liten, liten affär, med massor av handarbetssaker undangömda (för att istället skylta med badkläder för turisterna) hittade jag dessa:

skyttlar

och kunde inte låta bli...

Stickning verkar däremot inte vara något man ägnar sig åt på Korsika.

Torsdag 20 juli 2006

Rosa tröja


Rosa tröjaHär är min rosa tröja, som jag har tränat på när det gäller att sy ihop, inför monteringen av Rosebud... Jag är rätt så nöjd med tröjan, förutom att den är väldigt ROSA. Nu funderar jag över olika saker jag skulle kunna sticka för att dölja det rosa lite. Kanske några sjalar, halsband...? Blommor kom jag fram till skulle nog framhäva det rosa ännu mer och det vill jag ju inte. Jag tar gärna emot förslag.
Kanske det bästa ändå är att ge bort den? Jag känner mig inte alls rosa...

På lördag ska jag åka på semester och eftersom det inte är riktigt tillåtet att sticka på flyget tänkte jag att jag ska träna på att slå frivoliteter. Min faster Gun lärde mig grunderna för säkert 20 år sedan och det är också hon som målat min skyttel.
Frivoliteter

Fredag 7 juli 2006

Nu är min Rosebud färdigstickad, men jag drar mig för att sy ihop. Är nog lite rädd att den inte ska passa.

Därför behövde jag ett nytt stickprojekt, ett lättsamt, så jag stickade ett sittunderlag till Tilda. Hon fick själv välja färg och motiv. Hon fick inte välja helt fritt, utan av de nystan jag hade i Eskimo. När det var färdigt slängde jag det i tvättmaskinen tillsammans med ett par jeans och här är resultatet:

Sittunderlag

En babytröja har jag också startat, får se om garnet räcker.