Söndag 25 juni 2006

Midsommarfirande på Gräfsnäs

Midsommar firade vi med släkten. En helt underbar dag med goda bullar, dans och grillat.
Inget stickat!

midsommar 
Värdfamiljens alla kusinbarn samlade på en bild!


Onsdag 21 juni 2006

Förra veckan blev det inte mycket stickat, men dessa sockar blev färdiga ändå! Eftersom jag stickat dem i Alpaca utan att fundera över hur stora de skulle bli färdiga... blev de inte så stora. De är i ca storlek 33, som min dotter Tilda har, så hon är nöjd.

Tildas sockar

Här provar hon sockarna liggandes på överkastet som min farmor krokat och sedan broderat på.

Inspiration till sockstickning har jag främst fått av
Anna, hon har många fler sorter jag skulle vilja prova på!

Måndag 12 juni 2006

Hade idag sett fram emot en träff på Java Bean. Men efter jobbet, inomhus hela dagen, kände jag inte alls för att sätta mig i min varma bil och köra i en timma. Så nu har jag istället gått en timmas promenad och laddat för att visa min nytvättade mössa.

Flätmössa

Här har Elsa provat min mössa när den var alldeles nystickad, i januari. Den var ju lite stor på henne, men passade mig perfekt. Vad jag då inte visste var att Alpackan bara "växer"... Efter ett par månaders användning satt mössan likadant på mig.

Så nu när våren kommit på riktigt och jag skulle städa undan vinterkläderna kom jag på att jag nog kunde tvätta min mössa, så att den tovade ihop sig lite lagom. Det jag nu inte visste var att Alpacka också tovar väldigt bra!

Flätmössa

Nu är min mössa en korg, precis lagom till mina små restnystan och jag har lärt mig massor om Alpaca!

Söndag 11 juni 2006

WWKIPD

Igår träffades ett stort gäng stickerskor i Botaniska för att sticka offentligt.

WWKIPD

Lisa hade gjort fina skyltar som jag glömde att fota. Som tur är har Mia bilder på dem.

Efter några timmar i solen fortsatte jag, Lea och Lisa stickandet hemma hos Lisa. Nu var det fotbollsstickning som gällde. Lisa tog fram och stickade på sin Tubey. Lea stickar en härlig sjal i mohair som såg ut att snart bli färdig. Själva fotbollsmatchen går jag inte ens in på. Om jag någonsin ska kunna gå in för och dessutom kommentera en match behöver det nog hända mer spännande saker än det gjorde igår...

Jag har inte anmält mig till Fotbollsstickningen, men tänker ändå haka på för att få några stickningar som ligger hemma i korgarna att bli färdiga. Först ut för min del är min Rosebud:

Rosebud

Igår blev jag färdig med "kroppen" och idag har jag lagt upp för ärmarna.

Lördag 3 juni 2006

Clapotis

Nu är den färdig, mitt fjärde SIW-projekt! Om jag ska vara riktigt ärlig var det ju för min del inte ett SIW-projekt från början. Jag påbörjade ju min bomulls-clapotis i juli... men nu passade det  ju mig riktigt bra att vi skulle sticka en sådan, så att jag blev färdig någon gång, lagom till denna sommar istället för förra.

Här är den! Ej blockad, bara dränkt och upphängd på tork.
Lördag 3 juni 2006
Här är den upphängd med mest av avigsidan ut. Tror faktiskt att den är snyggast så, har testat lite olika efter diskussion på Handarbeta.

Den är stickad i DMC Petra på stickor 2,5 mm, vilket blir lite tungt. Det var inte förrän nu det sista jag kom på att det naturligtvis var mycket bättre att sticka med rundsticka!!
Jag upprepade mittpartiet 2 gånger för att få rätt längd, annars följde jag mönstret. Dvs efter ungefär halva sjalen kom jag också på att det var tungt och knöligt med alla stickmarkörer och stickade därefter maskan mellan de två vridna maskorna avig istället.