Fredag 27 april 2007

Sjalen

image89

Nu är sjalen färdigstickad...
...bara virkningen kvar...
Jag hoppas verkligen på lite hjälp när det gäller den, någon som är bra på virkning och danska?

Onsdag 25 april 2007

Nära en stor kris

Jag har inte stickat på över en vecka!
Jag har verkligen inte haft en minut över, inte orkat.
Ikväll efter min kurs var jag fortfarande otroligt trött men väldigt sticksugen och kunde inte hitta min stickning!!! Jag letade runt lägenheten flera gånger. Till slut, när jag gett upp hittade jag den i botten av en väska...

Nu har jag ju väldigt många stickningar och borde kunnat välja någon annan, men det gick bara inte. Imorgon ska jag sticka färdigt de sista 5 varven och sedan är det dags att lära mig att virka...

Torsdag 19 april 2007

Härliga stunder

I lördags var jag på lördagsstickning på
Västerhav, Grötö.

image86

Nu var det ju inte bara jag, utan ca 40 "sticktanter" samlade.


Igår var jag på Fristad folkhögskolan och såg Filantropen, en föreställning som till viss del handlade om oss stickerskor. Jag vet att Mia hittade en del textrader i våra bloggar, men jag anar att det inte var många i publiken som kände till det...
En handlade iaf om provlappar som måste dokumenteras, eftersom de är så ovanliga och då insåg jag att även jag har en sådan att presentera efter Grötö-stickandet då jag lärde mig dubbelstickning:

image87image88

Jag är ganska nöjd med detta, men vet inte riktigt vad jag ska ha det till. Lisa hade en del idéer, kanske att jag använder någon av dem vid tillfälle, men just nu har jag många andra saker jag hellre stickar.

Tisdag 17 april 2007

Elsa fyllde 5 år igår


Stickat har hon fått såklart!

Mössan var för liten, hon är ju stor nu, större än mamman tror...
image84


Benvärmarna passade bättre.
image85

Lördag 7 april 2007

Tilda har stickat

Häromdagen när jag vaknade satt mina barn i soffan och handarbetade. Tilda hade precis stickat färdigt en barbiekjol och behövde hjälp med avmaskning, jag visade hur man kan göra det med en virknål och hon förstod direkt. Efter en stund kom hon och visade sitt första färdiga stickade alster:

image82

Tisdag 3 april 2007

Paket

Igår var jag i Göteborg och stickade på café, med både nya och gamla vänner! Jag fick en hel del gjort på min sjal, särskilt som jag kunde fortsätta till ett glas vin när jag kom hem till Aja.

När jag idag kom hem hade jag fått en avi. Snabbt skickade jag iväg flickorna till affären. När de kom tillbaka sa de: Det är nog garn i det här paketet, för det är så mjukt.
De hade naturligtvis helt rätt. Jag hade fått detta underbara paket från
Laila, en hemlig vän i Norge.

image80

Garnet är Vienna som jag aldrig stickat i. Jag har inte tillåtit mig att köpa det eftersom jag inte vetat vad jag ska hitta på att sticka av det. Nu måste jag hitta något att göra för färgen är helt perfekt! Tusen tack Laila! Den lilla väskan är precis lagom stor till en sockstickning och jag kommer i påskhelgen att kunna njuta av gott te och choklad.

Ikväll har jag istället för att städa påbörjat ännu en stickning. Jag hade lediga stickor och ett ljusblått garn, hittade detta mönster och insåg att Elsa fyller 5 år om 2 veckor...