Måndag 31 december 2007

Julklappsstickning

Häromdagen satt jag på akuten i 4 timmar för jag en ond fot, som nu blivit bättre. Eftersom doktorn bara ägnade mig 3 minuter väljer jag att se tiden som sticktid. Jag hann sticka färdigt min krage enligt
detta mönster, inspirerad av Mia som gjorde den förra vintern. Ett par muddar blev det också. Allt i underbara Silkealpaca som jag inte tidigare stickat i, bara drömt om. Jag fick nämligen detta fina av mamma i julklapp. Nu är det slut och jag ska nog snart hitta något nytt mönster som passar till garnet, så att jag får köpa mer.


image137

Jag valde att inte virka, varken kanter eller blomma.


Jag gick ju också med i Sockklubben på stickamera och är mycket nöjd med första mönstervalet. Nu har jag stickat fram till foten i en mycket mystisk färg av Opal. Jag är dock nöjd med att jag valt ett enfärgat garn för mönstret är jättefint. Bild kommer nog inte förrän jag stickat paret färdigt.

image138


Söndag 30 december 2007

Kalenderstickningar!


Nu är året snart slut och jag har faktiskt redan hunnit göra färdigt kalenderstickningarna!

image135

En liten bokmal blev det av
Frökens kalenderstickning. På bilden skymtas också min samling av IKEA-kataloger som kan vara bra att ha...

image136

Johannas kalenderstickning var också rolig och det här blir en fin present att ge bort vid tillfälle.

Förra årets kalenderstickning blev ju färdig strax innan dessa började och jag visste inte riktigt vem som skulle kunna tänkas ha den blå halsduken. På julafton visade det sig att Susanne passade väldigt bra i den, så hon fick en liten extra julklapp.

Lördag 29 december 2007

Nu måste jag jobba på här...

I söndags fick jag träffa den lilla bebisen Freja. Hon fick detta av mig:

 image134    image133

De vita tossorna har jag stickat efter ett Debbie Bliss - mönster, mössan kan också komma därifrån, men jag är inte riktigt säker. De små grå skorna kunde jag bara inte låte bli att sticka, de heter: Saartjes bootees och finns
här.

Jag hade inte några knappar hemma när jag kom till den delen och kom fram till att hakar kanske var riktigt bra för att spänna åt lagom hårt runt den lilla foten. Men det hade ju varit finare med knappar...

En av de absolut bästa julupplevelse var när systerdottern Siri, 5 år, öppnade paketet från mig. Hon sprang upp och runt i hela huset och ropade: "Nu blev jag avundsjuk!!!". Hon var väldigt, väldigt nöjd med ett garnnystan och en rundsticka. Dagen efter frågade hon mig om det var av mig eller mormor hon fått garnet och när jag sa att det var från mig sa hon bara "ÅH" och kramade mig jättehårt.


Tisdag 11 december 2007

Tidigare garninköp

En knepig samlig garn som jag köpte på Stickfesten. Många garner jag inte direkt tycker är vackra eller inspirerande och här ser de inte mycket ut för världen. Men de går alla i grönt, vilket jag tycker är bra. Ser jag dem dessutom med barnens ögon är de fantastiska, kanske inte just lingarnet, men det är ju helt rätt till mig, så det gör ju inte så mycket. Nu ska jag bara hitta på lite roliga saker att sticka.

image132
Undrar om jag kan hitta på något lika "vackert" som dessa... Jag tror att detta blir en uppskattad julklapp till en 5-åring som sagt sig behöva muddar.

image131

Vad tror ni?

Söndag 2 december 2007

Adventstider

Jag blev faktiskt färdig med förra årets julkalender innan årets startade. Jag tycker att den blev riktigt fin i färdigt skick, men vilken konstig färg jag har valt. Vem kan ha den?

image130

Funderar som bäst på om jag ska vara med i sockklubben på stickamera... Då kanske jag skulle tvinga mig själv att sticka några par sockar, till mig själv. Än så länge finns bara ett enda par i mina egna lådor och två par på strumpstickorna... Jag kanske inte behöver sticka samma sort som alla andra ändå, bara bli lite lagom tvingad...

Imorgon blir det caféstickning i Borås! Vi ska testa ett café, sen får vi se om det blir något mer.