Onsdag 23 april 2008

Vilken helg!

Jag och flickorna tog bilen till Skåne i fredags. Tillsammans med faster och farbror såg vi Häckners
Pusseldrömmar på kvällen.
På lördag och söndag var det virkkurs med Maria Gullberg som gällde och jag tror faktiskt att jag lärt mig massor. Än vet jag ju inte hur mycket som jag kommer att komma ihåg och jag tycker fortfarande att det är en lite svår teknik i kanterna och det är svårt att göra annat samtidigt som man virkar.
Detta är en del av det som jag lärde mig:

image169

Tusen tack! för en underbar helg.

Nu har jag några nya planer på vad jag ska göra, men först ska mina dominosockar bli klara.


image170  image171Denna bomullskreation kommer jag kanske få användning för i sommar. Stickad i Safran efter mönster av Iris Schreier som fanns i VogueKnitting (spring/summer 2006).
Fredag 11 april 2008

SiV

Jag är fortfarande trött, men minns helgen med glädje. Jag fick ju lära mig nya saker! Som att gaffelvirka. Fröken var Anna och hon gjorde det väldigt bra. Nu skulle jag ju vilja att mitt resultat direkt blev en fantastisk babykofta, som den Anna visade. Det kommer det nog inte att bli än på ett tag, men jag ska träna genom att testa muddmönstret som vi fick i workshopshäftet.

Än så länge har jag inte kommit längre än så här:

image167

Mina mars-muddar är klara och invigdes under stickfesten.

image168

Mönstret är Ilsefins korvmuddar.
Nästa gång jag använder alpaca till korvarna tänker jag sticka dem ut-och-in. Det är ju jättejobbigt att sticka aviga maskor i det garnet. Nu är det ju inte troligt att det händer att jag stickar ett par till, jag stickar ju nästan aldrig samma mönster två gånger...

Titta in och se vad vi hade för oss hela helgenGrötö. På lördagen var jag faktiskt en vinnare! Läs gärna mer hos Lisa.


Onsdag 9 april 2008

Trött

Oj, så mycket det var att ta igen här hemma när jag haft min underbara helg på
Grötö. Tur att jag haft det så bra och fått så mycket energi... annars hade det ju aldrig gått.

Jag hinner inte skriva allt jag skulle vilja berätta om, men lovade ju en länk till sjalmönstret jag stickat min blåa ull-silke-sjal efter. Här är det: Diamond Knit Shawl. Någon svensk översättning hittar jag inte, men jag kan hjälpa till med att översätta de olika maskorna om någon behöver. Lycka till!

Återkommer med mer rapporter om Grötö och stickning.