Söndag 31 augusti 2008

Min nya fotomodell ställer upp igen

Här är Lykke i sina små skor, söta men inte så praktiska.Jag skaffade mig nytt, grönt garn igår. Tänkte att det kanske skulle hjälpa till att göra mig frisk igen...

Detta ska bli en
Henley Perfected, jag tror det blir väldigt bra!


Fredag 29 augusti 2008

Förkyld!

Nu har jag förmodligen jobbat för mycket, sovit för lite och framför allt kramat för många underbara barn på jobbet, för nu har läsårets första förkylning dykt på mig. Känner mig mest av allt rädd för att få bihåleinflammation igen... På februarilovet blev jag ju sjuk och låg i 4 veckor och det får bara inte hända igen!

Anledningen till att jag sovit för lite är att inspirationen överföll mig. En kväll sydde jag fodral till pärmar, en almanacka till mig och en till min mamma.
Katten är ett silkscreen-tryck som jag gjorde under min lärarutbildning för ca 15 år sedan, har inte kommit på vad jag ska använda det till förrän i tisdags kväll. Någon i släkten kanske vet vilken katt det är...

I onsdags sydde jag påsar/säckar till min viktövning på 3:ornas OS-tävling (Ovanliga Sporter).

Jag är faktiskt färdig med ett par stickade alster också, men de är inte fotade än. Stickat har det inte blivit så mycket på ett tag, det beror mest på att jag inte har så mycket lust med de stickningar jag har på gång och jag tycker inte att jag kan starta något nytt. Lisa fick mig att fundera över detta igår och jag kom då fram till att jag bara stickat klart mina gröna stickningar, de andra ligger kvar och jag tror inte jag har något grönt liggande... Hur blev det så?

Torsdag 2008-08-28

En bild som får tala för sig själv:


Ännu en gång söndag den 24 augusti 2008

För några veckor sedan kom mina flickor hem och berättade att en granne till deras pappa snart skulle föda barn. De brukar få följa med henne ut och gå med hennes hund.
De vet ju att jag brukar sticka något till de som får barn och undrade nu om inte jag kunde sticka ett par babytossor som tack för att de får följa med ut med hunden. När de hade tänkt ut det så bra, kunde jag ju inte motså deras önskan utan stickade dessa till lille Hannes som föddes bara någon vecka efter.Stickade efter Tinas mönster i SiV-häftet från oktober 2007. I Drops Alpaca, med strumpstickor nr 2,5.


Söndag 24 augusti 2008

Kamilla har utmanat mig och idag antar jag utmaningen:


Fem saker som finns på min ATT GÖRA IDAG LISTA:

* laga mat
* läsa om diagnoser i aritmetik
* blogga
* baka bröd utan vete, mjölk, ägg, baljväxter
* klä in Tildas läsebok med hästpapper

Vad gjorde du för 10 år sedan?

För 10 år sedan mådde jag illa, kräktes och var gravid och lycklig.

Ställen jag bott på?

Jag har bott på många ställen, här kommer de orter jag bott i:

Göteborg
Svärdsjö
Särna
Borås
Nödinge
Worcester (bara 3 månader)

Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär?

* betala mitt studielån
* ordna en större lägenhet, med 3 sovrum, 1 arbetsrum och 2 badrum, förutom kök och vardagsrum
* köpa en häst (har lovat Tilda detta)
* betala någon som tar hand om hästen
* inte oroa mig över att pengarna inte räcker månaden ut


Regler: Svara på alla frågor.
Välj ut 6 personer och utmana dem i deras bloggar! Meddela personen du blev utmanad av när du genomfört Lycka till!

Jag utmanar:
Bibblostick
Malin
Mia
Marie
Ulrika
Lea

Tisdag 19 augusti 2008

Jobb!

Nu har jobbet startat igen och jag känner det i hela kroppen. Det är roligt och spännande, utmanande och stressigt!

På torsdag kommer eleverna och då ska ju allt vara klart, det är det inte...
Lite hinner jag sticka, men mest för att jag är så trött att jag verkligen inte orkar tänka en enda vettig tanke när jag kommer hem.


Arrangemang och foto: T & E

Lite piggare blir man då när det kommer paket med posten. Det kan hjälpa så mycket att det till och med blir ett litet blogginlägg.
Detta är innehållet från Mixa och matcha-paketet som kom från
Kamilla! Tusen tack Kamilla, det var ett fantastiskt paket och jag ser verkligen fram emot att få sticka vantar och annat roligt. Chokladen kommer att smaka gott till kaffet om en liten, liten stund. De absolut finaste stickmarkörerna finns nog i min ägo numera, de syns inte så bra på bilden, men här kan man se fina tårtbitar lite närme. Visst blir man sugen!?!

Min OS-stickning går inte riktigt jättebra, jag undrar om jag verkligen gör rätt. Det kan hända att det fattas en sida eller två i mönstret, som kommer från min pappas mormor och hon dog innan jag föddes och det är ju ett tag sen nu...

Torsdag 7 augusti 2008

Här borde jag visat upp mina 3 färdigstickade semesterstickningar.
... de jag packade ner till min minisemester hos mostern i Strömstad. Nu är de inte riktigt färdiga för jag glömde väskan och kom fram utan allergimaten och stickningarna. Tur att jag har en riktigt bra moster. Hon hjälpte till att köpa in mat till Elsa och hon hade en stor korg med garn att använda. Så jag stickade henne 2 disktrasor och påbörjade en sjal, den är nästan färdig, men jag har ägnat kvällen åt
OS-laddning istället för att sticka de sista 5 varven.

Nu så här i slutet av sommarlovet börjar energin komma och jag har kommit fram till att jag tycker att det är roligt att baka. Även sådant som jag måste... och jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg det hela nästa läsår. Detta blev resultatet när jag fick lite inspiration till min vetefria bakning. Det ser faktiskt lite roligare ut med havregryn, russin och linfrön i.Jag har också bestämt mig för att börja träna! På måndag... (och jag har bokat tid).

Fredag 1 augusti 2008

Andra...
lägger om tak, målar hus, klipper gräs och annat.

Jag har bara en lägenhet och startar inte de största projekten.
Mitt sommarbestyr har bestått i att måla en liten hylla och fixa några burkar.När jag ser bilden så här, inser jag ju att jag skulle kunnat sy nya förkläden och sticka nya grytlappar, men, men det är så här det är.

Detta kan vara början till mitt bidrag i StickaMeras
sommartävling: