Annandagen 2008

Mera julklappsstickning...


Det blev bara ett par stickade julklappar, egentligen bara en, denna:Den är stickad i det billiga Sportsgarn inköpt på Europris. Jag hade inte koll på att det skulle tova så bra som det gjorde, så väskan blev väldigt mycket mindre än jag tänkt mig, men den är söt och
min syster fick den i julklapp.

Lilla Lykke fick inte sin kofta, den är snart klar, nu fattas bara knapparna som jag kanske hinner köpa imorgon.

Av mamma fick jag lite garn och stickor och idag visade det sig att jag ska få denna också!
Jag har också stickat efter Johannas julkalender. Resultatet blev detta:Jag stickade i Lanett med stickor 3. Denna halsduk gav jag bort till kortlotteriet på Ajas årliga Annandagsmiddag.


Juldagen 2008

Idag är det lugnt och skönt!

Det var det egentligen redan igår, kanske inte så lugnt och skönt rent objektivt, men för mig, den stressiga tillvaron tar slut för mig kl 8.30 på julaftons morgon. Då har jag varit vaken halva natten och gjort klart allt och sedan vaknat för att göra frukost och framför allt tänt ljus.
Resten sköter andra och jag kan bara njuta av glada barn och härlig stämning. Många barn var det, många julklappar blev det också.

Själv fick jag också flera julklappar och några stickiga sådana. Bl a fick jag ju denna julklapp som var lite väntad, genom
Stickameras julklapssbyte
TACK! till Madelen! Fantastiskt att jag fick korta fina 3 mm-stickor, det har jag verkligen saknat. Garnet vet jag inte än vad jag ska använda till, men det är ju en sort som man kan hitta på mycket av.

Nu ska jag sätta mig och göra klart min sista julklappsstickning, jag vågade inte sy ihop i stress...

Söndag 21 december 2008

Jul....!!

Det är så mycket att göra, risken finns att man inte hinner glädjas av allt det mysiga som ska bli gjort.
Jag och flickorna har i alla fall hunnit med en del mys och pyssel. Vi har bland annat gjort små julgransoktaedrar till vår julgran och sedan lottade flickorna om vem som skulle bestämma hur granen skulle se ut. T vann och valde en "halmgran". E's polkasnurror fick också vara med.Igår kom Aja till oss för att baka pepparkakshus. På grund av alla allergier fick vi göra huset från grunden och dekorera med "tillåtet" godis. E får iofs inte äta av T's sida med silverkulor, annars är allt fullständigt allergianpassat och ätbart om man skulle vilja det efter en jul i den här dammiga lägenheten. Lägg märke till årets nya dekorationer i form av små rosa grodor.
Lördag 6 december 2008

Barnens dagMin isprinsessa tillsammans med stora kusinen efter en liten klubbtävling. Dräkterna har min
syster sytt.

Efter detta fick jag skynda iväg för att gå på föräldrakurs i stallet. Jag har till stora dotterns förtjusning idag både sadlat och tränsat (heter det så?) Apollo. Helt matt kom jag hem för att duscha och göra mig iordning för kalas för stora tjejens första kompis fyller 10 år och vi var bjudna på kalaset. Helt fantastiskt fort har tiden gått sedan jag höll denna lilla tjej i min famn första gången, då var hon inte så förtjust för jag hade min stora bebismage i vägen.

Mycket annat än stickning blev det idag, men jag kan heller inte skriva så mycket om den, många julklappar är på gång och jag tycker nog inte att jag har tid att jobba mer den här terminen! Trots att det redan ligger stickningar överallt har jag börjat sticka på Johannas kalenderstickning, bara för att jag är så nyfiken.