Tisdag 29 januari 2008

Mössa

Nu är den klar, nästan. Imorgon ska det bara kollas upp om blomman hamnat rätt. Det är en arbetskompis som tänkt sig att börja använda mössa. Jag tror att hon blir jättefin i denna grova
Odessa. Vi valde bort pärlor och valde till en virkad blomma. Den är stickad i Järbos Raggi med stickor nr 4,5. Jag började minskningarna en cm tidigare än mönstret angav.

image145

Mitt lingarnsförsök blev inte så lyckat, men nu tror jag att jag vet hur man stickar en BH. Det kanske jag har nytta av en dag... eller inte...


Lördag 26 januari 2008

Jag vann igen!

Nu var det
Eva som lottade ut lite garn för att minska sitt garnlager...
Jag vann 100 g Opal. Perfekt! Jag har ju lovat mig själv att inte köpa så mycket garn och särskilt inte sockgarn, men eftersom Sockklubben är igång, så kan det ju hända att det behövs. Det kommer däremot inte att användas till februarisockan för den är nog finast i enfärgat.

image143


Förra helgen var jag på uppstart av SIW-KAL: Anemoi
Tack Marie!

image144

Jag har inte kommit längre än så här, för jag har några andra viktiga stickningar på gång. De kommer att visas en annan gång. Lite nya idéer är också på gång. Ett eget mönster finns i huvudet, är inte säker på att det kommer att lyckas, men jag kan avslöja att det är DROPS Lin som är tänkt som garn.


Fredag 4 januari 2008

Igen!!!?

Tänk att jag vann!
Fröken Fräkens advents-utlottning.

Detta kom med posten idag:


image142
Nej, inte det gröna stickade...
och det är inte jag som stickat heller, det är Susanne.
Jag har bara hjälp till lite med volangerna. Älskar färgen!

Idag var jag några timmar på jobbet. Jag vet att man inte ska jobba när man är ledig, men klassrum städar sig inte själva. Särskilt inte klassrum med högar...
Frös förskräckligt när jag var där, fick sätta på mig mina muddar för att hålla fingrarna varma. Så nu funderar jag på om jag kanske ska gå med i pulsklubben ändå... Lite idéer och nya muddar skadar väl inte. Jag behöver ju inte sticka alla. Funderar ett par dagar till.

Fredag 4 januari 2008

eller kanske torsdag...
jag har ju inte lagt mig än.

Ville bara visa vad min barn skapade när jag satt i telefon en stund på eftermiddagen.


image141

Det har gått åt en del batterier till kameran också, de har nämligen hittat filminspelningsknappen och producerar nu pysselprogram...

Onsdag 2 januari 2008

Amaryllis

Inte för att det hör ihop med stickning så värst mycket, men bara för att jag äntligen fått en!
Av någon anledning har jag aldrig köpt någon själv och när julklapparna är köpta och jag kommer ihåg att jag vill ha en, så är pengarna slut... Samma sak varje år... Denna julen fick jag verkligen en alldeles egen amaryllis. Tack Susanne för att du tänkte på mig och kom ihåg att jag så innerligt önskat få en sådan.

image139

Ikväll har jag faktiskt stickat färdigt mitt par av Monkey,  januarisockan i

image138

Jag stickade i Opal, med stickor nr 2,5 mm. Jag är mycket nöjd med mönstret, kanske inte riktigt lika nöjd med färgen. Upplockningen av maskorna vid hälen, med vridna maskor på nästa varv tyckte jag blev riktigt bra, trots att jag inte tycker om att plocka upp maskor.

image140

I början av december skulle vi testa lite stickcafé här i vår stad, men det gick inte riktigt så bra. Cafét jag sett ut, som var rymligt och ljust, var inte så ljust på kvällen. Stämningen var inte heller vad vi 3 stickerskor önskade, så vi gick till ett annat trevligare café, även det med lite dålig belysning. Så vårt letande fortsätter.