Lördag 31 maj 2008

Tunikan

image176

är nu färdig! På bilden syns Elsa som arrangerar fotot.

Mönstret finns
här. Jag stickade helt enligt mönstret förutom att jag stickade den i ett stycke och stickade ihop och maskade av i vänster sida, allt för att slippa sy. Runt halsen har jag virkat fasta maskor istället för att göra den lilla spets som skulle vara enligt mönstret. Anledningen till det är mest att jag var rädd att garnet inte skulle räcka och därför har jag heller inte virkat runt ärmhålen. Kvar är förstås att skaffa ett sidenband, eller kanske det blir ett bomullsband...

Jag är nöjd, men lite orolig över att den ska tappa formen när jag har den på mig. Jag får testa den korta stunder först, för att se hur mycket den klarar.

Jag måste väl erkänna att jag startade en ny stickning strax innan denna var klar, jag hade då åkt ifrån mitt sista nystan. Nu gäller dock samma regel igen: 2 färdiga projekt innan nästa start. Jag tror att det blir de tjuvstartade Quill Lace Socks och den gröna tunikan.

Lördag 24 maj 2008

Skulpturer i Borås

Idag har jag och mamma gått
Hälsans stig på invigningsdagen, fast vi gick några timmar senare... När vi gick förbi Lorensbergsgatan kom jag på att jag aldrig sett släktingen Pontus Kjerrmans skulptur som finns på Lorensbergsgården. Så vi gick dit och fick se denna mysiga skulptur:

image175


Det passade ju ganska bra eftersom hela staden firar Skulpturfestival.

Ikväll ska jag sticka. Längtar så efter att få börja en ny stickning, men... min bruna tunika ska bli klar först!

Lördag 17 maj 2008

Majmuddar

Nu har jag skaffat mig en egen regel. För varje nytt projekt måste jag avsluta två. Det är nu inte något väldigt straff om jag bryter mot regeln och jag tycker inte så mycket om idén, men jag har faktiskt väldigt många roliga projekt på gång och jag vill gärna få dem färdiga för att kunna använda dem.


image174


Efter två avslutade projekt fick jag alltså börja med
Pulsklubbens majmuddar.
Muddarna har jag stickat i Marks & Kattens sockgarn med stickor 2,5. Jag ville börja så fort som möjligt och orkade därför inte tänka ut hur jag skulle sticka dem runt, vilket jag naturligtvis ångrade när det blev dags att sy ihop dem. De var roliga att sticka och blev fina, trots sömmen.

Nu när muddarna är färdiga måste jag avsluta en stickning till innan jag får börja med majsockar eller knittytröja. Det är en bomullstunika med mönster från Garnstudio som jag främst arbetar med för att få klar.

Något annat som är klart är att jag kommer att få arbeta med textilslöjden på min skola, vilket känns väldigt spännande och roligt. Det är inte många timmar på skolan och vi har inte haft någon behörig textillärare på många år, det är ju inte jag heller, det hade ju förstås varit det bästa. Nu hoppas jag att det räcker långt med den pedagogiska utbildning och erfarenhet jag har som grundskollärare. Jag kommer att få arbeta med främst matematik och textil för barnen i år 1-3. Det ser jag som en väldigt spännande kombination och jag hoppas att det blir något riktigt bra! Tråkigare är att jag då lämnar min klass... men jag får ju träffa dem varje vecka ändå!

Söndag 4 maj 2008

Det trodde ni aldrig...

... jag gjorde det i alla fall inte!

Jag har lyckats bli färdig med
Dominosockarna:

image172


Det var ju ett av marsmönstren i image173

Jag har stickat ganska likt mönstret, men gjort en annan minskning i mitten av varje ruta, så att en liten fläta bildas. Jag gjorde också 2 extra rader med rutor på foten och slapp då ett långt stycke med slätstickning vid tårna.
De är stickade i Fabel med stickor 2,5 mm. Det står i mönstret att det går åt 3 nystan, men det gjorde det nog inte. Jag använde mig av 3 nystan, men tror att jag sammanlagt har kvar mer än 1 nystan. Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag använt 5 nystan... så hade jag sluppit fästa så många trådar (102 st).  Det hade jag kunnat minska med hjälp av lite mer tålamod också förstås.