Söndag 30 november 2008

Pulsklubben har tävling

och då måste jag ju vara med!! Kom jag på först igår...

det blev oktober månads mönster:
Elofs muddar fyndgarn (i princip gratis) från Nalles garn i Bollebygd.
Mönster: Elofs muddar
Garn: Herwool
Stickor: 2,5 mm

Lördag 29 november 2008

Henley Perfected

En favoritstickning är snart klar. Det är bara lite svårt att få det sista gjort, inte för att det är tråkigt, utan mest för oron att den inte ska passa när den är klar.

Jag har, för första gången tror jag, använt måttband vid blockning och mätt ut varje detalj enligt mönstret. Jag hoppas verkligen att det ger ett bra resultat. Nu vet jag inte riktigt varför jag var så noga med det, jag har ju inte ens mätt mig själv innan stickningen, så jag är inte helt säker på att jag valt rätt storlek.

Enda gången jag mätt mig själv riktigt ordentligt var nog när jag stickade Tubey och då blev jag ju också väldigt nöjd med resultatet.


Söndag 16 november 2008

Bröllopspresent

Igår var jag på bröllop i blåsiga Göteborg. Det var kusinen som gifte sig. Hennes syster och bror sjöng för henne och hennes man, både i kyrkan och på festen.
Tänka sig! Min bror lovade igår att han och systern ska sjunga för mig, om jag gifter mig i kyrkan. Jag tror inte att de tror att jag kommer att gifta mig... och om det händer, inte i kyrkan... och de kan ha rätt... MEN, jag kanske ändrar mig...

Bröllopet var vackert, precis som det ska vara och brudparet såg lyckligt ut.

Min och brors present såg ut så här:Korgen är stickad i pappersgarn med 3,5 mm tjocka stickor.

Hjärtana är stickade i alpacka och sedan ihopsydda med vadd i och tvättade i 60-graders tvätt tillsammans med jeans.


Söndag 9 november 2008

Jag har haft en fin helg i Falkenberg. God mat och mycket sömn. Tack!!

För en vecka sedan fyllde lilla gudingen 6 år och då fick hon denna sjal av mig.Den är stickad av ett nystan Fabel och stickor nr 6,5 mm, en snabb stickning...

Hur sjalen ser ut på, kan man se
här.Fredag 7 november 2008

2:orna på skolan bjöd till Vernissage i skolbiblioteket


I slöjden har de gjort bokmärken. De har jobbat mycket och bra och vi har också pratat om många nya ord, som såga, slipa, snodd, knut.
Idag var det dags att visa upp för andra och det var roligt att se så mycket de kunde berätta om sitt arbete och hur stolta de var. Kamrater och personal var väldigt imponerade!

 


Tyvärr lyckades jag inte få någon riktigt bra bild, utan barn, men här syns en liten del av utställningen som hängde i taket.

Jag återkommer innan helgen är slut med lite uppdateringar kring lite stickning, denna vecka har jag stickat mycket lite, men förra helgen blev det ju faktiskt en hel liten sjal till min systerdotter.