Måndag 29 september 2008

Det är svårt att hinna allt man vill...

Idag borde jag:
städa
vika tvätt
dammsuga.

Men eftersom klockan redan är efter tio, tror jag inte att grannarna uppskattar dammsugning, så det får vänta till imorgon.

Idag vill jag:
sticka pomatomus-sockar
sticka Henley perfected
sticka grå långstrumpor
sy gympapåsar.

Jag vill också säga att jag nog har världens bästa fastrar (och det kan jag inte heller ringa och säga dem just nu pga tiden). Den ena fastern har fixat en biljett så att jag ska få se premiären av Park Aveny, där Sven är scenografen. Den andra fastern skickade ett paket till mig för ett tag sen och det innehöll perfekta små band med medföljande beskrivningar, så nu vet jag hur man har ordning på sådant i arbetet. Frågan är mest hur hon kunde veta att jag verkligen funderat över detta...

Snart är det utställning i skolbiblioteket med bokmärken som 2:orna gjort i slöjden!

Söndag 21 september 2008

Pysseldag

Idag har vi pysslat, barnen och jag.
De behöver nya gympapåsar anser de och då är det väl bäst att fixa. Än är de inte klara, för flickorna vill sy det mesta själva. Däremot har jag fått sy skridskopåsar till Elsa. Jag sydde ihop gamla handdukar och gjorde en snodd:Någon som syr lite mer är min syster och även hon har fixat en blogg.
Titta här!!

En tröja att ha på jobbet är stickad! Den är mosstickad i entrådigt ullgarn, som mamma hittade i sina gömmor. Den ser inte mycket ut för världen, men jag tror att den blir perfekt att ha under en jacka till vintern. Det brukar vara bra att ha något som det kan blåsa igenom om det är mycket att göra ute på gården, men som ändå är varm om jackan är stängd...


Torsdag 4 september 2008

Somrigt

Nu är dessa somriga sockar färdigstickade. De hade kanske fungerat som bidrag till
Stickameras sommartävling. Men jag hade ju redan ett bidrag där. Rösta gärna! på min korg eller något annat somrigt alster.Mönstret heter Ruffled Garden Socks och finns gratis på Ravelry.

Jag har stickat dessa i Sisu (det gröna) och Fabel (det rosa) och använt stickor 2,5 mm.
De är stickade till Tilda, men hon har ännu inte hunnit prova.