Söndag 30 augusti 2009 nr 2!

Har inte bloggat på 2 veckor, så då är det bäst att göra det igen, direkt!

Fick fina bilder från kusinen på kusinsonen! Mer om stickning resp virkning finns
här.
Söndag 30 augusti 2009

Nu snart kan jag presentera lite mer av det jag gjort det senaste...
En del har ju varit hemliga, andra mindre hemliga, men tiden har inte funnits för stickning. Av och till har jag ändå snott åt mig lite tid, på bekostnad av städningen såklart.

Denna vecka har jag varit lite sjuk, så där skolstartsförkyld, lagom mycket för att orka sticka lite. Så jag har stickat klart ett och annat, men ännu inte hunnit montera allt och absolut inte hunnit fota.

Idag kom mina tjejer hem igen och de ska få hjälpa mig att fota de närmsta dagarna och sen... kommer det bilder på bloggen...

Medan jag sitter och monterar diverse små saker funderar jag på vilken sorts stickerska jag är... är det mest Balett jag ägnar mig åt? Tango? eller kan det vara Quick-step? Jag har ju prövat Vals och Foxtrot, Poppin' & Lockin' också, men jag tror inte det är så mycket jag...

Vill du veta mer? Titta in på
SO YOU THINK YOU CAN KNIT

Har du dessutom någon åsikt om var jag hör hemma är det bara att lämna en kommentar här.


Lördag 15 augusti 2009

Idag med första kulstöten gick startskottet för:Jag är såklart med och satsar hår med att få ihop en kofta. Mina inlägg är signerade med STICKSIDAN.

Som uppvärmning har jag försökt att avsluta en hel del saker och kommit nästan ända fram, nu är risken stor att de blir liggande tills VM avslutats.

Torsdag 6 augusti 2009

Det blir inte någon jacka! 

Jag började och det blev alldeles för stort och jag tror att det blir för tätt om jag tar tunnare stickor. Jag hade ju i vanlig ordning hoppat över stickning av provlapp, så det var lite trist att inse att det inte fungerade som tänkt...

...men när jag funderat en liten stund till kom jag på att jag nu har ett väldigt snyggt garn! och dessutom måste få köpa nytt väldigt snyggt garn eftersom jag bestämt mig för att få sticka Ninas A-jacka! Alltså är allt egentligen helt toppenbra!

Under tiden jag funderat på hur jag ska lösa mitt jack-problem har jag stickat klart lite saker. I söndags fick jag äntligen träffa lille E ordentligt och mysa lite och då fick han såklart sina nyföddhets-presenter av mig. Jag är lovad att få bilder på honom med mössan på och katten (observera att den är virkad!!!) vid sidan, då kanske även ni andra får se.

 

Mössan är stickad enligt mönster från Solsilke och med garn därifrån (stickor 2,5 mm). Den väger 16 g och det är också exakt vad jag har kvar efter en tröja och denna mössa, så jag får nog sticka en mössa till! och det är nog bra, även om jag sällan stickar ett mönster två gånger, för den passade lille E väldigt fint, så det var en bra nyföddpresent (även om E nu redan är 6 veckor).

 

Mönstret heter Amineko och hittas här. Jag tycker att det är trassligt att veta storlekar på alla sorters virknålar, så här har jag ingen aning, men den var liten och garnet var tunt.