Måndag 27 juli 2009

Sista semesterveckan och massor att fixa


Jag har hittat den, verktygslådan jag ville ha! och den fanns ju i min bästa verktygsbod hemma i min stad.

Så här ser den ut:Jag har också köpt garn idag: Rowan Chunky TweedDet ska bli en A-formad jacka enligt Nina Sagulins mönster är det tänkt. Den stickningen får jag starta på onsdag. Till den fick jag köpa nya tippar igen... hade ju inte 6 mm.

För en vecka sedan firade mina döttrar min födelsedag (jag hade tänkt slippa) och kom till mig med denna bricka på morgonen

  

T hade köpt rött Nissegarn till mig för egna pengar och tillsammans hade de klätt en tidskriftsamlare med sina finaste bilder.På eftermiddagen hade de tillsammans med Bibblostick (mormor) ordnat med fest. Det är häftigt att de är så stora nu att de kan fixa saker själva.

Onsdag 15 juli 2009

Ordning och reda

Nu är fler tippar inköpta och jag stickar vidare på en hel del hemliga saker. Egentligen stickar jag inte jättemycket just nu för jag försöker få lite ordning i mitt hem, har skaffat nya hyllor som ska sättas upp och lådor att lägga allt i som sprids runt hela hemmet. Jag tror att det kommer att bli ganska bra och sedan är det mest gardiner och tavlor kvar att fixa med... om man bortser från köket som fortfarande inte är målat förstås... Ja, ja, det går framåt iaf.

Ett stort problem som jag faktiskt har är att hitta en plats till min verktygslåda som är riktigt ful, plastig och tråkig. Jag har börjat inse att den förmodligen måste stå framme och då behöver jag kanske en ny snyggare låda. Jag är nämligen lite kär i mina verktyg och använder dem ofta så längst inne i garderoben är inte något alternativ. Någon som har tips på en praktisk låda som skulle se bra ut i min bokhylla i vardagsrummet?

Eftersom jag inte kan visa några pågående stickningar (några hade jag kunnat visa, men de har ni ju redan sett, de ligger nämligen i olika korgar och vilar sig lite) visar jag ännu en bild på sjalen till balen! Här på studenten, till klänningen.


Tisdag 7 juli 2009

Lyx

skulle jag få, sa L och Å när de var här hos mig. Lyx skulle jag fixa förra veckan, massor av lyx i form av nya stickor. Men när jag gjorde mitt besök i garnbutiken var stickorna (tipparna) nästan slut så det blev bara 2 par och 2 kablar och lite annat smått och gott. Däremot var det ju rea på bomullsgarn, så jag köpte lite, till mina tjejer (hemligt!). Nu är ju inte det min lyx utan deras, så därför får jag åka fler gånger till stora staden. Vilken tur!Här är en del av garnet, 4 nystan är redan uppstickade. Mina stackars flickor har helt gett upp hoppet om att få något av sin mamma och frågar inte ens längre vad och till vem jag stickar. Tänk så förvånade de kommer att bli! En nackdel dock... jag kan inte prova och anar att mönstret inte är perfekt.