Onsdag 24 juni 2009

Ordning och reda!

önskar jag mig.
Borde väl göra som
Mia, fota alla garner och ordna dem i Ravelry, så jag vet nästa gång jag tror att jag "behöver" nytt. Det gör jag inte nu, men jag har fotat mitt garnskåp:nja, det blev bara övre halvan... ser att jag borde ordna nystanen lite bättre, ska bara bestämma mig för hur.

Jag är inte världsbäst på ordning i mitt hem, men när det gäller verktyg (av de flesta slag) brukar jag ha koll. Därför blev jag väldigt irriterad när Elsa och jag äntligen skulle få upp spegeln i sovrummet och jag inte kunde hitta vattenpasset. Som tur var så är spegeln rund och ingen kan se om krokarna sitter rakt eller ej...Vattenpasset hittade Elsa i sin bokhylla dagen efter...

Midsommardagen 2009

En grön sjal!
och den är min!

Garnet räckte, det blev 6 g över, men då stickade jag bara 7 rapporter istället för 8 på mittenmönstret. Det är Laminaria och jag har i övrigt stickat nästan exakt enligt mönstret. Det var bara avmaskningen som fick ändras lite, jag gillade inte det dubbla garnet och valde Triinus avmasking istället, med ett extra omslag att dra över maskan. Jag ångrade mig efter ca 15 cm, men orkade inte ta upp... Hade jag gjort om det, hade jag maskat av löst med hjälp av virknål.Nu ligger den blockad och klar.  
Hoppas, hoppas att den blir lagom stor!

Lördag 13 juni 2009

Ibland får mammor ändra sina tankar...

Jag hade tänkt mig lördagen den 13 juni i Botaniska på
WWKIPD, men dottern skulle ju vara med i första fotbollssammandraget, så vi tillbringade 3 timmar vid fotbollsplanen istället...Det var en lycklig fotbollsspelare!

Söndag 7 juni 2009

Ibland kan ett behov bara uppstå

idag var det så... Jag har ju i flera dagar sett
Tant Koftas blogg och inte tänkt mer på det. Men efterhand har nog hjärnan registrerat små saker och lagt ihop ett och annat, så när jag vaknade i morse upptäckte jag att jag behöver vara med på denna koftstickning. Jag antar att det har att göra med att jag verkligen saknar koftor, att det ligger massor av nystan för en randig kofta i en väska i garderoben och att jag måste få börja på en ny stickning, en sådan som funkar på jobbet.
Tyvärr räcker det inte med garn, stickor och mönster i det här fallet. Jag ska ju göra en randig kofta och jag vill ha ränderna lite slumpmässigt. Nu är frågan blir det bra om jag stickar det slumpmässigt, eller är det så att slumpmässiga ränder blir bäst om de bara ser slumpmässiga ut? Jag försökte sticka en liten provlapp, men det blev inte slumpmässigt och det blev inte bra. Nu är jag benägen att testa att låta tärningen avgöra: 1 prick = 2 varv, 2 prickar = 4 varv osv.

Men först ska jag räkna ut hur många maskor jag ska lägga upp. Jag tror att det blir en svart rätstickad kant runt hela koftan, men kanske, kanske att jag vill ha en mosstickad... fast det är nog för mycket?