Söndag 24 maj 2009, nr 2

Nu är den klar!




Här är ett lite mindre bra foto på den, men man ser att den är klar, den är lång och stor:



Jag hoppas att jag senare får ett foto med sjalen över klänningen på en student...

Söndag 24 maj 2009

Blockad balsjal

Nu ligger den sträckt. Jag har inte dragit så mycket i den, den är stor ändå, kanske för stor?! När jag hittade ett fel i mönstret och fick leta rätt på rättningen av det hittade jag också kommentarer om att den var stor. Att sticka i Merinosilk känns ju aldrig stort, så arbetet har inte varit särskilt tungt, men jag ser på den färdiga sjalen att den är stor och nystanet är litet...




Ikväll fäster jag trådarna och under veckan ska jag se till att L får den.

Tisdag 19 maj 2009

Just nu tycker jag att tiden bara flyger iväg, tur att nätterna finns...

Igår vann jag ändå lite tid med den lilla när vi valde bort matmöte och åkte hem för att pyssla istället. Vi tittade på Philofix för att få inspiration och bestämde oss för att vi inte gillade dagens pyssel. Jag hittade fram ett gammalt Marimekko-tyg med docktryck som jag fått från mamma eller mormor någon gång. Jag har snålat lite på det, liksom förre ägaren, men kom fram till att det är det inte någon som blir glad av. Gladare blev min 7-åring som fick sätta saxen i det och sedan sy lite på maskinen.



Häromdagen gjorde jag faktiskt klart min kladdpapperslåda som påbörjades på pappkursen. Jag är mycket nöjd, den är ganska snygg och mycket praktisk.



Å så har jag påbörjat en ny stickning. Den är grön, den är mjuk, den är bara fantastisk. Håll tummarna för att garnet räcker till denna
sjal.



Men allra mest stickar jag bård, på balsjalen, en tredjedel klar!

Lördag 9 maj 2009

Idag har jag äntligen skrivit klart mina två inlämningsuppgifter som spökat i bakhuvudet i nästan ett år, så skönt! Hoppas bara att det är tillräckligt bra, för då har jag 10 hp till i min samling.

Jag har också sytt ihop ("grafting" - vad heter det på svenska??) sjalen jag håller på med. Jag ser ju skarven, men det är väl inte så farligt. Hur mycket mer tror ni att jag vågar dra i garnet?



Nu ikväll har jag plockat upp 240 m längs ena långsidan, resten får vänta till en annan dag. Imorgon ska jag mysa med lilla J & lilla L, så det blir nog inte något stickat.

Måndag 4 maj 2009

Bebisbesök

har jag haft idag och under tiden vi pratade virkade jag klart de sista snoddarna till bebisens tröja. Jag hoppas att den kommer att passa lille herr T, han är ju redan 6 veckor.



Silke och mönster från Solsilke.
Stickor 2,5 mm.