Onsdag 30 september 2009

Hoppsan!

jag ljög...

Ett nystan var det jag köpte på Syfestivalen, men... jag beställde ju 4 när jag kom hem som direkt inspiration från densamma. De kom idag från
Nysta och ska bli en halsduk med spets och en v-ringad slipover enligt Ninas mönster.Eller så blir det något annat... och jag tar ett billigare garn till dotterns önskningar... Nu har jag i alla fall vackert mjukt garn och 2 nya mönster!


Söndag 27 september 2009

Helgens aktiviteter

Min helg började i torsdags på kvällen, efter föräldramötet. Fredagen hade jag tagit ledigt för mig och barnen för att åka till Göteborg och bokmässan. T följde med mig, medan E tyckte det var bättre att var med morbror E. Efter en dag på bokmässan blir man väldigt trött och ganska fattig. Ändå köpte jag inte så många böcker eller andra saker.

Lördagen tillbringade jag i Ishallen där
Isknallen gick av stapeln. Konståkarkusinen var ju med och tävlade och sedan fick vi vara kvar och titta på de stora tjejerna också... Jag stickade lite på en vante, som ska tovas.

Så slutligen söndag.  Innan vi besökte Syfestivalen på Åhaga behövde vi testa en garnvinda som skulle ges bort. Då jag inte hann, satte jag lilla E på det. Nu är jag ju kanske inte objektiv, men är det inte ett fantastiskt nystan nystat (och fotat) av en 7-åring?!!

 

 

Jag köpte endast ett nystan! Men fick fler idéer, behövdes egentligen inte, för jag måste ju hinna klart de jag har och sedan läsa lite också...

Här ligger nystanet bredvid de nya koftorna till barnen.

 

Som tur är blev dessa koftor helt klara först fredags, då knapparna till slut hittades. Hade de blivit klara i juli eller augusti, som de nästan kunnat bli, hade ni här fått läsa en riktigt lång utläggning om det förfärliga i att sticka i Muskat (det snurrar in sig överallt), med massor, massor av maskor på stickorna och hängande halva ärmar. Nu räcker det med att jag säger att: Gör det inte! Mönstret ni ska undvika är detta. Ja, om ni inte vill svära er igenom några kvällar, annars blir resultatet ganska bra. Jag har såklart gjort lite snyggare hoptagningar i spetsmönstret, men annars tror jag att jag följde mönstret någorlunda denna gång.

Alla foton: Elsa


Lördag den 19 september 2009

Surströmming

åt jag igår med mina trevliga arbetskamrater!

Idag gör jag just ingenting, snart ska jag få lite kaffe, choklad och stickningsstund.

Har ju inte visat mina
Clessidra, de blev klara för ett par veckor sedan efter ca 2 års stickning... Jag skulle ha dem till personalfesten hösten 2007 hade jag tänkt. Ändå använde jag dem inte igår, fast det borde jag gjort, i mina nya snyggaste stövlar. Ja, i mitt tycke i alla fall. Döttrarna håller inte med, de tycker att det är pinsamt när jag har dem på mig...Garn: Sisu
Stickor: 2,5 mm

Jag är ganska nöjd, men tycker att flätorna som stickas ihop mot foten till hade kunnat avslutas lite snyggare och hälen har mycket dålig passform.


Tisdag 15 september 2009

Namnsdag

Att börja dagen med ett telefonsamtal från gudingen är ju fantastiskt! Hon ringde för att gratulera i efterskott för min namnsdag igår och jag fick svara med att gratulera henne på hennes idag.

Sedan massor av fantastiska små upplevelser med mina elever, en flicka som pussade mig på kinden för hon blev så glad av min tröstningskram när hon var skadad, en pojke som vågade säga sina första ord på svenska, en pojke som kunde säga att han var ledsen för att han hade fällt en flicka på skolgården (han ville ju bara leka med henne), en fd elev som skickat en hälsning med kusinen: att han saknade mig och att jag var den bästa fröken... Ja, ni förstår ju att jag har världens bästa jobb!

Världens bästa strumpor är INTE dessa:

 

Mönstret är: Graphic Chevrons, sockklubbens augustimönster.
Stickor: 3 mm

I vanlig ordning läste jag inte mönstret innan start, hade jag gjort det hade jag nog aldrig utsatt mig för att SY! ihop sockar  runt foten, med helt omöjliga delar att mäta. Jag är nöjd med garnet och tycker kanske att sockarna kunnat vara fina att ha i mina gummistövlar på jobbet, men nu är jag faktiskt mest irriterad på dem.

Något betydligt roligare är då detta: Efter mycket resonerande med mig själv kom jag fram till att jag stickar i BALETT, så gå in under balett och läs min anmälan.