Torsdag 19 juli 2007

Hemlispaket!

Idag fick jag mitt sista hemlis-paket. Min hemliga kompis som numera inte är så hemlig (
Lillstrumpa) har skickat mig ännu ett perfekt paket och dessutom tänkt på mina barn. Jag tackar så innerligt mycket! Hon är helt toppen, har varje gång lyckats hitta på jättefina presenter till mig.
Denna gång såg innehållet ut så här:

image108

Dessutom fanns det en virkbeskrivning till en sjal.
Min hemlis har verkligen fått fart på mig även om det ännu inte märkts av. När jag kommit hem från semestern ska jag visa vad jag lyckats med så här långt när det gäller virkning.

Jag har idag också skickat iväg två paket med saker som jag gjort...

Ikväll har jag spännt ut min Mysteriesjal för att kunna mäta. Nu ska tydligen en tredjedel av längden vara stickad, om man följer mönstret. Vid nästa ledtråd ska man kunna förlänga, eller förkorta sjalen. Undrar om jag tycker att detta räcker. Jag får den till 56 cm nu... Kanske kan jag dra lite mer i den? Kanske är det så att jag inte vågar det?

image109

Onsdag 18 juli 2007

Något färdigt

...efter många om och men...
Sara fyllde år i maj och fick önska sig något stickat. Det blev muddar. De var färdigstickade för ganska länge sedan men idag skulle hon komma på lunch och jag satte mig till morgonkaffet för att sy ihop (väntar som vanligt så länge det går). Då gjorde jag det! Viftade till kaffekoppen och fick kaffe över hela mig, hela bordet, golvet och naturligtvis över mudden jag skulle sy ihop.
Efter lite tvätt och torkning med hjälp av hårtorken så blev resultatet detta:

image107

Garn: Damask (Rowan)

Tisdag 10 juli 2007

Ebba

Igår fick jag träffa släktens lilla nya bebis, Ebba! Nu borde det funnits ett fint foto på henne här med sin nya tröja hon fick av mig. Men det gör det inte... Jag hann ju bara träffa henne en liten, liten stund och då passade jag på att hålla henne och titta på henne. Kameran glömde jag helt att ta fram för hon var så liten och söt! Tröjan hann hon inte prova, den passar nog inte än heller. Jag hoppas att den kommer att passa henne senare.
Så här ser den ut:

image106

Den är stickad i DMC-garnet Petra (och kanten är virkad!) Det är första gången jag stickar en babytröja av det garnet men min mamma har stickat koftor till flickorna och de är underbara. Efter några tvättar tappar det lite av sin lyster, men det gör inget. Det är skönt med barnkläder som går att tvätta i maskin, varmt.


Onsdag 4 juli 2007

Paket

Idag fick jag mitt 4:e paket i NHV. Tack min hemliga vän Cecilia! Just nu håller jag på med lite babysaker som måste bli färdiga, men sen ska jag sticka muddar!

image105Söndag 1 juli 2007

Semester

har jag haft, därför har jag inte rapporterat något här. Egentligen har jag massor att visa, men det får komma efterhand.

När jag först blev ledig för 2 veckor sedan åkte jag till Köping på kurs för Britt-Marie Christoffersson. Det var väldigt roligt, många nya idéer om vad jag skulle kunna göra om jag hade lite, lite mer tid. Tiden kanske kommer?

En helg är ganska mycket tid iaf, så resultatet av den blev detta:

image104

Jag lyckades inte heller hålla mig, jag är ju så nyfiken! Så jag anmälde mig till Mystery Stole 3. Vi får se hur det går...