Fredag 28 mars 2008

Stickkväll

Idag har vännerna L och A varit här och vi har ätit, pratat, pratat och faktiskt stickat. L och jag har stickat någon gång tillsammans förut, men det var premiär för A. Jag och L valde ut garn och mönster och hon kom igång ordentligt. Jag tror vi har en ny stickerska här i Borås!

Innan de kom skulle jag försöka få lite ordning i mitt hem och även hinna lite annat, som att köpa present som Elsa skulle ha med sig på kalas idag. Hon valde att köpa kulor och plötsligt hör jag mig själv säga
"Då kan vi ju sy en kulpåse hemma".
Efteråt undrade jag hur det gick till, för jag har inte tid till sådant och frågan är om inte 25 kr för en kulpåse i affären hade varit en bra utgift i sammanhanget. Väl hemma säger jag nästa dumma sak:
"Nu kan ni ta fram tygerna och lägga på min säng och välja två tyger som blir snygga".
Det blir ju tyg och damm överallt när jag försöker städa...

Mina flickor har ju fått fina kulpåsar av min faster, så de visste att fina kulpåsar är fodrade... så det är även denna!

image166

Det var ett mycket dumt tillfälle att ta fram symaskinen, men jag tror att den måste komma fram oftare, det är ju väldigt roligt att sy också.


Måndag 24 mars 2008

Modulstickning

Jag är återigen sjuk, eller fortfarande, jag vet inte riktigt. Ganska trött är jag på det iaf. Jag är inte lika dålig som jag var förra omgången, utan lite lagom sjuk för att få sitta inne och sticka hela dagen. Nu går stickorna på högvarv i förberedelser för workshopen under 
SiV på Grötö.

Jag hinner absolut inte avsluta en sak innan jag har fått en ny idé och det är lite jobbigt, fast roligt också förstås.

Detta håller jag på med just nu. En halsduk ur Modular knits.

image164

Äntligen tror jag att jag hittat mönstret som faktiskt passar det flerfärgade garnet jag köpte för ett par år sedan. Jag har försökt sticka med det flera gånger, men bara blivit arg och repat upp.

Mina dominosockar är också på gång. Dvs den första är färdig och jag hoppas hinna prova den på syster i morgon, så jag vet om jag är rätt ute i storlek.



På påskafton fanns nog världens gladaste och sötaste påskkärringar hos mig!

image165

Påskafton 2008

image162
Mina flickor har pysslat lite och jag fick låna för att önska mina bloggläsare Glad Påsk!




Det är även mina barn som arrangerat denna bild på födelsedagssjalen till Sol. Stickad efter
Annas lätta sjalmönster som jag fick på en kurs jag gick för henne.

image163


Söndag 16 mars 2008

Ett ägg...

... och pysslande barn.


image156

Ett ägg! Jag och min mor har samarbetat. Jag hittade
mönstret, hos Klockarbarn. Mamma stickade. Jag fyllde och fäste.


Detta är vad jag håller på med just nu:

     

Ja, man kan kanske säga att de två första (Garter-stich wrap och korvmuddar) är de som är mest på gång. Därefter kommer den sista (dominosockarna), som jag måste ta sats för att göra hälen på. Ganska mycket vilande är de grå och bruna sockorna.

Några helt bortglömda stickningar finns också i mitt hem. Men en dag tar jag tag i dem med för inget är sådant som jag inte alls vill göra.



image154

Storasyster visar lillasyster hur man syr på symaskin. Tur att vi inte slängt ut tripp-trappen!

Torsdag 6 mars 2008

Annat än stickning

Idag var vi på Försäkringskassan för att diskutera vår ansökan om
vårdbidrag. Nu skulle vi inte ha så stora förhoppningar om att få det. För vår dotters funktionshinder är allergi. Eftersom hon mår dåligt om hon äter något hon inte tål ser vi som föräldrar till att:

* veta vad hon inte tål

* förskolepersonal och anhöriga vet vad hon tål

* se till att hon bara får i sig sådant som hon tål

Detta kostar en del pengar och tar väldigt mycket tid MEN det är inte vård fick vi veta. Vård är något man ger när någon är sjuk. Sjuk är inte dottern för vi tycker inte att det är bra att hon är sjuk, så vi ser till att hon mår bra... Hänger ni med?

Fram för ett PROFYLAXSBIDRAG!!!

Måste tillägga att handläggaren på försäkringskassan var väldigt trevlig och hjälpsam. Det kändes som om hon ville att vi skulle få detta bidrag för hon förstod vilket arbete vi lägger ner.

Onsdag 5 mars 2008

Blommor

gör faktiskt att man genast känner sig piggare, friskare och gladare!
Igår fick jag blommor från mina arbetskamrater, ett tecken på att man har varit borta alldeles för länge. Men jag tror att jag faktiskt mår bättre, förutom ett litet tryck som återkommit i vänster bihåla. Det ska nu genast åtgärdas med ökade medicindoser enligt läkarens ordination.

image153

Jag hade ett ärende på stan och tänkte att även en ny stickning kan göra gott för kroppen. Nu fanns inte det garn inne som jag ville ha och det var väl egentligen tur, för de pengarna har jag ju inte. Men jag gjorde en liten beställning, om 2 veckor har jag kanske lite, lite mer pengar?


Lördag 1 mars 2008

Hmm...

Äntligen har jag kunnat sticka lite. Har fortfarande lite ont i axlarna, men det känns mycket bättre nu. Det känns så onödigt att vara hemma sjukskriven i 3 veckor och inte ens orka/kunna sticka.
Stickameras sockklubb har 2 mönster att väja på i mars. Jag tycker inte att något av dem är så fantastiskt, men eftersom jag ändå ska ha en workshop i dominostickning om en månad passar nog
dessa sockar bra att göra.
När jag stickar är jag inte förtjust i att fästa trådar, så jag tänkte att jag kan ju använda 3 nystan och båda ändarna ur 2 nystan (tipset var att ha ett nystan till varje ruta = 5 st). Nu är jag ju inte så väldigt förtjust i trassliga nystan heller. Vad ska jag välja??

image152


Tur att mitt garn är grönt! Det gör mig mycket gladare.
Jag borde nog också mäta och kontrollera masktäthet, men jag vill inte, det är tråkigt! Vi får se vem som kan ha dessa sockar om de blir färdiga. Eller slutar det kanske med miljoner små meterlånga garnstumpar?