Söndag 21 januari 2007

Knapp

Idag har jag haft en väldigt bra dag. Den började med att jag fick se en liten fin bebis som heter Ville. Han fyller idag 2 veckor! Jag hade stickade presenter med mig:

Villes tröja   Villes byxor

Tröjan är stickad i ett entrådigt ullgarn som jag tror mamma köpt på torget i Sala.
Byxorna är stickade i Alpaca.

Sedan hann jag också iväg på en stunds stickcafé på Textilmuséet här i Borås. Där träffade jag bla
Lisa, Lea och Tina.

Jag fick se Leas Bayerische sock i verkligheten och nu vet jag att jag måste sticka dessa någon gång, snarast! Jag har ett garn som bara ligger och väntar...

Av Lisa fick jag köpa en ny knapp och det gjorde mig väldigt glad!

Lisas knapp

Knappen sitter nu på min väska som mamma stickade till mig för ett par år sedan. I väskan finns en lättsam stickning till min Elsa. Det ska bli ett randigt och tovat sittunderlag.


Onsdag 17 januari 2007

Födelsedagsstrumpor


Idag gratulerade jag en kollega med dessa sockar på hans födelsedag. Mönstret är
Thuja från Knitty.
Garnet är Novitas 7bröder.

Thuja

Måndag 15 januari 2007

Sockbyte och vantar


Jag anmälde mig till
Stickameras:

50399-56

och fick panik!
Jag ska ju sticka sockar till någon som kan...
och jag tycker att det är svårt att hitta något mönster.
Men nu har jag hittat ett mönster och jag tycker att det ser roligt ut, så när lönen kommer ska jag ut och jaga något vackert garn.

Min bror såg mina piratvantar förra våren och önskade sig sådana fast i andra färger. Flera gånger fick vi leta och fundera innan vi lyckades välja garn och färg. Det blev Alaska i rött och svart. Muddarna stickade jag lite längre än mönstret angav (det skulle jag nog inte gjort, nu är det nästan för långa) i övrigt stickade jag enligt mönstret. I höstas lagom till det vi trodde var vinter var de färdiga, men jag tror inte att han har använt dem så mycket än...

Eriks piratvantar

Söndag 14 januari 2007

Rosebud


Jag tror att jag glömt att visa min
Rosebud.

Rosebud

Kanske inte världens bästa bild, men det är tyvärr inte heller världens bästa tröja. Detta trots att det är ett fantastiskt fint mönster, garnet är underbart och tröjan är jättefin. Jag skulle gjort den lite, lite längre. Det hade nog räckt med 3 cm, så hade jag kännt mig mer bekväm i den.

Igår satt jag uppe för länge på kvällen och tittade på dåliga filmer på tv för att få sticka. Jag vill så gärna se hur min sjal blir. Just nu ser den ut så här och jag har ingen aning om hur stor den blir eller hur den kommer att se ut.

Sjal

Än så länge lider jag inte av stormen, utan njuter av att jag måste sitta inne och sticka!