Hur gick detta till?

Hur kunde mina barn lära sig att städa som min mormor???Under tyget ligger lite "bra att ha" - saker för sommarpyssel. Idag har det blivit en snuttefilt och en tröja är påbörjad. När de gick till sängs hörde jag att de viskade om att gå upp tidigt och sy vidare. Jag undrar vad jag får se för skapelser imorgon när jag vaknar.

Torsdag 26 juni 2008

Så tiden går!

Jag hinner inte med allt jag vill göra. Har prioriterat barn och stickning, inte bloggning.

Jag har försökt att avsluta lite olika saker och lyckats ganska bra tycker jag själv.

Här finns sjalen som jag stickat av garnet som jag vann i Fröken Fräkens
kalendersticknings-utlottning:

Sjal i bambu-garn

Det var ett härligt garn att sticka i, tungt och lätt samtidigt. Mönstret är Branching out.

Jag tror sjalen blir väldigt skön att använda, men jag är ännu inte säker på om jag trivs med färgen. Kanske att den får bli en present till någon.

Jag har garn kvar som jag tror kan bli muddar, Annas kanske?

Midsommardagen 2008

None

Sov hos mamma och vaknade i morse lagom till melodikrysset. När det var löst och kaffet kommit fram stickade jag klart sockklubbens påsksockar.

Sockklubbens påsksockar.

Jag gjorde dem korta och tror att jag kommer att trivas med den längden.

De är stickade i Marks & Kattens Strumpe & jumpergarn med stickor 2,5 mm.
Det gick åt ett nystan.


Torsdag 19 juni 2008

Stickningar på gång

har jag i massor. 2 stycken arbetar jag mer med just nu.

Det är
Quill lace- sockarna som var Sockklubbens påskmönster. Jag måste ju bli klar med några sockar i detta kvartal för att få vara med i tävlingen.Det är också min EM-stickning, en linsjal efter ett mönster från Drops.Denna stickas endast på till fotbollsmatcherna på TV och det finns hopp om att få den färdig innan sista matchen är spelad.

I huvudet pågår ännu fler planer och när denna KAL drog igång kunde jag inte hålla mig. Jag vet inte om jag har något garn som passar hemma, men det hoppas jag för jag tänker inte köpa något nytt just nu.

Snart kanske jag syns här lite oftare, för nu har jag sommarlov.

Måndag 9 juni 2008

Snart en ny arbetsdag

Det finns många fina människor här i världen!
Jag har hittat många bland stickerskorna. Idag vill jag skicka ett tack till en av dem som varit fantastiskt generös i vår.
Tusen TACK till
Ulrika som först erbjuder min dotter en cykel och när jag kommer för att hämta den dessutom skickar med ett par härliga nystan till mig. Det var några veckor sedan nu och jag tror faktiskt att de var en del av jag klarade mig igenom sista arbetsveckan med barnen i skolan. För genom att titta och känna på dessa nystan ibland blev jag så glad över att någon tänkt lite extra på mig.

Nu funderar jag som bäst på vilket sockmönster som kan passa bäst.