Torsdag 27 september 2007

Jag är ju fortfarande sjuk...

...och det är jättetråkigt!
Enda fördelen är att jag får lov att sitta i soffan och se lättsamma filmer och sticka.
Idag blev jag därför färdig med Jaywalker! De hade blivit liggande sedan november...
Jag är jättenöjd, de passar mig perfekt och är faktiskt det första par sockor jag tänker behålla själv. Jag brukar inte tycka om flerfärgade garner men till just dessa strumpor måste det nästan vara det för att de ska bli riktigt fina.

image121

Mönster:
Jaywalker
Garn: Baby og hosegarn
Stickor: 2 mm

Onsdag 26 september 2007, del 2

PAKET i långa rader

Idag har jag skickat paket:

sjalbyte

en kopp garn

presenten till Sara

Men jag har också fått mitt sjalbytespaket från
Ida.
Denna härliga sjal med tappade maskor har jag redan hunnit prova på väg till föräldramöte i skolan och den kommer verkligen att användas. Jättefin! och skön! och härlig! Tusen tack Ida!!!

image120

Onsdag 26 september 2007

Muddar

Födelsedagspresent till Sara som fyllde år i maj... nu är de färdiga.
Jag hoppas att dessa kan vara användbara nu i höst.

image119

Mönster: Drops 86-2
Garn: Drops AlpacaHon fick ett par till tidigare. Det visade sig att det inte var världens bästa garn till muddar, men de är fina och passar Sara precis i färg.


Söndag 23 september 2007

Fortfarande sjuk

vilket har gjort att en sjal är färdig...

image118

Den är snart på väg någon annanstans...

Torsdag 20 september 2007

MS3

Avslutad för ett par veckor sedan...
Färdigblockad förra veckan...
Idag klippte jag av garnet och fotade...
Jag hade tänkt fota på mig eller någon annan, utomhus i solsken... Men det blir ju inte alltid som tänkt. Jag har varit sjuk hela veckan, bihåleinflammation och det är inte skönt. Nu börjar det dessutom bli vansinnigt tråkigt att sitta hemma, men jag kan omöjligt tänka mig att ha 17 surrande små 8-åringar kring mig och mitt svullna huvud än på några dagar, så nu fotade jag idag, mot min badrumsdörr, i min mörka hall...


image116

Detta var verkligen en mystisk stickning, inte bara med tanke på de hemliga ledtrådarna som kom i 7 omgångar. Jag tyckte att det var en väldigt rolig stickning, TROTS att garnet (Grignasco Merinosilk) och de lediga stickor  jag hade i storlek 3 mm (se nedan) inte alls passade ihop. Maskorna gled hela tiden av de hemska stickorna som jag ärvt av min farmor. Att Pinocchios näsa dessutom fastnade i någon maska så fort jag la ifrån mig stickningen skulle i vanliga fall göra mig helt tokig.

image117

Att trä på pärlor med virknål tycker jag var ett bra sätt att sticka med pärlor, mycket roligare än att trä på flera hundra pärlor innan själva stickningen börjat.

Nu när sjalen är färdig kan jag inte för mitt liv komma på vad jag ska göra med den. Den passar inte riktigt till mig tycker jag och jag vet inte vem som skulle vilja ha den...

Måndag 17 september 2007

För sent...

blev den färdig, tunikan till min systerdotter. Den är ju för liten, men ändå ganska fin. Jag tyckte om mönstret som jag fick från
Klockarbarn och min syster gillar det med, så nu finns önskemål om en i större storlek. Kusinen till systerdöttrarna får den istället, hon föddes i juni, så hon kanske ha den till våren.

image115

Garnet jag använt heter Catania och är i 100% bomull. Det är mjukt och trevligt att sticka i och jag hoppas att det fortfarande efter tvätt är lika fint.
Jag hade inte några fina knappar hemma, men min syster hade mormors gamla knapplåda, så hon plockade ihop ett gäng...

Fredag 7 september 2007

I juli fick en kompis en liten son. I tisdags fick jag äntligen träffa honom, jättesöt så klart!
Till lille Joel stickade jag en tröja och en mössa. Mössan var jag inte nöjd med, men den går att utveckla. Joels föräldrar var ändå väldigt glada över den för det var den första mössa han fått som passade.

Mönstret till tröjan heter: Clementine's Baby Kimono och återfinns här:
Clementine's shoes

image114

Mönstret var enkelt att följa och jag blev mycket nöjd med resultatet. Om den fungerar på en bebis vet jag inte än, men föräldrarna har lovat att meddela mig om den fungerar eller ej.
Den är stickad i Lanett på stickor nr 3.

Min mysteriesjal visas snart...
Den är klar, blockad, men ej fotograferad.