Torsdag 15 februari 2007

Jag har blivit taggad....
av
Joanna.

Det betyder denna gång att jag ska skriva ner sex konstiga saker som jag gör och sedan skicka vidare uppgiften till sex andra bloggare:

Jag kan inte gå i trappor utan att räkna trappstegen. Jag vet t ex hur många trappsteg det är upp till den lägenhet som min mormor och morfar bodde i (52 trappsteg fördelade så här: 10, 10, 8, 8, 8, 8).

Min mamma säger att jag har öron känsliga för bordssopning. Jag avskyr verkligen när man stryker handen över tyg så att det hörs. Värst är just min mamma, som envisas med att sopa bort smulor från bordsduken med en borste.

Jag kan njuta i timmar av en kopp kaffe. Stackars den som häller ut min sista kaffeklunk!

Om jag är på dåligt humör är det mina växter som får må dåligt, jag straffar dem genom att låta bli att vattna. Jag kan inte heller slänga växter som fortfarande visar lite tecken på liv, så periodvis är det inte så snyggt i mina fönster.

Jag sover med huvudet under kudden.

Något som vissa tycker är underligt är att jag inte har slängt någon IKEA-katalog sedan 1997. Själv är jag mest ledsen över att jag inte sparat fler.

Jag skickar vidare till:

Lea

AnnaPuh

Lisa

Lyck-Anna

Heidi

Mamma

Måndag 12 februari 2007

Mormor

Idag skulle min mormor fyllt 95 år, det var hon som lärde mig sticka. Själv broderade och virkade hon mest. Jag önska att jag hade lärt mig det också...

Nu är det sportlov och jag är naturligtvis förkyld, så blir det varje år. Idag mår jag ändå något bättre än jag gjorde i helgen och något som gjorde att jag verkligen vaknade till var när posten kom. Jag fick gå till min närbutik och hämta ett paket från min hemliga vän Annette i Danmark.

Present1

Tusen tack! för det underbara garnet: Danskt Mohair. Jag fick också tips om en sjal att sticka ur boken:
Sjove sjaler. Det kommer det absolut att bli och det ska bli spännande att sticka även på danska...

Garn1

Tisdag 6 februari 2007

Fritids

På eftermiddagen idag fick jag jobba lite på fritids, då var det en flicka som går i 4:an som ville se min stickning. Både fröknar och barn blev inspirerade och vi hade en liten stickkurs på drygt en timma. Väldigt mysigt!


Sockbytet....

känns inte riktigt som något byte för mig, än...
Jag har ju redan fått...
men min stackars sockkompis har ju inte fått några av mig...

Idag var jag i garnaffären igen och garnet jag beställt har fortfarande inte kommit. Jag vill ju börja nu! Jag är så nyfiken på mönstret och jag vill gärna hinna sticka färdigt i tid också.

Har garnet inte kommit in på fredag måste jag tänka om när det gäller färg och ev garn.


Odessa

Under helgen stickade jag färdigt min Odessa och igår fäste jag trådarna.
Idag hade jag den på mig och det kändes också bra.

Odessa2     Odessa


Söndag 4 februari 2007

Sockbyte

Häromdagen fick jag ett paket på posten!
Det kom från min sockkompis Kerstin och jag fick ett par väldigt fina och varma sockor av växtfärgat garn. De är underbara att ha på sig på kvällen när jag alltid fryser om fötterna.
Tack Kerstin!

Sockbyte1

Själv har jag inte börjat på mina sockbytarsockar...
Jag har bestämt mig för mönster.
Jag har bestämt mig för garn.
Men garnet har inte kommit till min garnaffär än, så...
när jag var där igår köpte jag annat garn, bla ett nystan Juvel för att sticka en mössa. Det blir Odessa i brunt garn och med rosa pärlor. Pärlorna köpte jag på Bead Place.

Odessa på gång

Så här långt hade jag kommit imorse, men nu när jag stickat lite till börjar jag bli orolig för att både garn och pärlor kommer att ta slut innan mössan är färdig. Kanske måste jag både till garnaffär och pärlaffär redan imorgon?!