Söndag 27 juli 2008

Enligt min syster måste varje riktigt hem bestå av minst 30 skolådor...

Nu har jag satt upp mina första 5. Dessa 3 röda i min röda hall lyckades jag faktiskt borra hålen för själv, men väggen är hård, tur att jag har en rejäl borrmaskin. Dessvärre har jag lyckats skruva fast själva borret i maskinen så hårt att jag nu inte kan få loss det. Tur att jag bara använder en sorts plugg o skruv i min lägenhet!Ser det inte ut som om det behövs något ovanför lådorna?

Det bästa med dessa 3 lådor är att jag får en pall extra att förvara mina garner i. Om det inte visar sig att det är det bästa stället för hopprep, bollar och kritor förstås. Vi får se när tjejerna kommer hem.

OS-förberedelserna är i full gång!

Torsdag 24 juli 2008

Jag har börjat på nytt och alltså inte klarat mitt mål...

men jag har förlåtit mig själv. Jag anser nämligen att jag måste få testa mina nya fina stickor jag fick i födelsedagspresent. Såklart att mamma visste vad jag "behövde".


Här tillsammans med en ny Pomatomus i mitt vinstgarn från EM-stickningen. Skålen fick jag av min kära syster och i den ligger familjens nya favoritsnacks: rostade majskorn, bra som alternativ till popcorn, majschips eller majsbågar... Tur att det går att variera när vi pga allergier är hänvisade till majs och havre i nästan allt.

 
Detta ska bli en Ingrid-sjal, enligt Liisas mönster.

 
När jag blir stor ska jag också våga brodera fritt!! Här är det älskade faster Gun som gjort mig en födelsedagsbrosch. Det blir en snygg inspiration för mina elever och jag är så glad!

OS-stickning: Just nu går funderingarna starkt mot att sticka en kaschmirschal enligt Mollan (pappas mormor). Nu stämmer inte mönstret som jag fått i arv. Jag provstickade för 2 år sedan och lyckades då inte. Men med lite ledighet kvar innan OS drar igång kanske, kanske jag hinner se över det och satsa. Imorgon kanske jag har nya tankar....

Nu har jag visat en del av mina presenter, men måste också visa vad jag fick av min pappa!
Han hade för första gången på flera år bakat mig en födelsedagstårta!! Födelsedagsbarnet måste alltid gissa vad bilderna föreställer. Kan ni? Jag kunde.

Tisdag 22 juli 2008

Jag har ju helt glömt att visa några saker som redan nått mottagarna. Tyvärr har jag inte lyckats fota på de små, men här är det som är klart.Lilla Lovisa fick dessa tossor när vi äntligen hann träffas en stund förra veckan. De är stickade enligt mönster ur: Stickat och sött.

Elsa har fått sin
februarikofta och är mycket nöjd med den.Nu är ju saker och ting inte bara avslutade utan det finns också påbörjade...

vad får ni se imorgon eller en annan dag då andan faller på, då jag också ska presentera mina färdigtänkta tankar inför OS-stickningen.


Torsdag 17 juli 2008

Secret of the Stole I


är äntligen färdigstickad och blockad!

Ett stort tack till LenaL som räddade mig när jag missat de 2 sista mönsterbladen. Hon var ju klar redan i november!!

Foto: Tilda

Jag tycker om garnet, färgen och själva stickandet. Däremot är jag inte särskilt förtjust i sjalen. Men, jag har testat den lite som en helt vanlig halsduk (nu i värmen) och det kan hända att den fungerar som en sådan, vi får se i höst.

Onsdag 16 juli 2008

Sticka ärmar uppifrån

Jag fick en fråga om hur man gör när man stickar ärmar uppifrån med förkortade varv. Jag vet inte riktigt "hur man" gör, men så här gör jag:
Jag läser helt enkelt mönstret som det är och skriver kort ner exakt vad som ska göras i varje ände av stickningen, för att göra det öveskådligt gör jag anteckningarna lite i form av en ärm.
Sedan räknar jag ut hur många maskor det är som mest och hämtar upp dessa runt hela ärmhålet med rundsticka. Sedan stickar jag "baklänges", dvs ska det enligt mönstret vara 10 maskor kvar i slutet att maska av stickar jag de mittersta 10 maskorna överst på ärmen. Ska man varvet innan ha minskat en maska i var sida, stickar jag en maska mer i var sida istället...

Jag vet inte alls om detta blev en förklaring som fungerar, men det är inte så svårt när man ser det. Svårigheten brukar snarast vara att komma igång. Fördelen när man väl är igång är att man kan prova under tiden och ser då direkt om det blir snyggt eller inte + naturligtvis att man slipper det hemska jobbet med att sy i en ärm som inte helt passar!!

Upptäckte häromdagen att jag helt glömt att visa min
EM-sjal här. Den är stickad enbart till fotboll. Här är den:Stickad i Lin från Deisy Design med stickor 4,5 mm tjocka. Mönstret kommer från Drops.

Måndag 14 juli 2008

Jag vann!

EM-stickningen bjöd ju på en del tävlingar och jag vann. Jag vet faktiskt inte vilken jag fick vinst för. Jag tror att jag deltog i två och när jag tänker efter kan det ju inte vara start-elvan, för den var inte i närheten av rätt, så det var nog frivolitetstävlingen jag klarade.

Här är mitt pris från Stäket (Tack!!):


Jag tänkte direkt när jag såg det att det blir nog snygga
pomatomus-sockar, fast jag är ju så intresserad av att sticka samma mönster en gång till, trots att det nu var ett par år sedan jag gjorde dem... Vi får se.
Tack till Eva som ordnade en rolig EM-stickning.


Min gröna tunika som startades på Grötö i april är nu klar.

foto: Elsa

Det var en stickning som gick snabbt i början, men jag kom verkligen av mig när jag upptäckte att den blev bylsig i ryggen. Till slut kom jag på att jag kunde åtgärda bylsigheten med hjälp av ett sidenband, de stora stickorna gjorde att det var lätt att trä det genom befintliga maskor. Nu är jag mycket nöjd. Mönstret är detta från Drops. Jag följde mönstret, men stickade ärmarna uppifrån, hämtade upp maskorna och stickade förkortade varv, allt för att slippa sy i ärmar!!

Här också en liten bild som visar hur vårt köksbord ser ut en lördagförmiddag, som innehåller allt vi kan behöva; textilt pyssel, kaffe och melodikryss...Jag önskar så ofta att jag hade lite mer ordning, men det blir nog i nästa liv.

Fredag 11 juli 2008

Ibland blir det ju inte som man tänkt

dvs ibland känns det inte som om jag kan styra över vad jag gör.

Jag har nästan avslutat några projekt som varit på gång, jag bestämde mig ju för att avsluta minst 2 för varje jag får börja på. Nu har jag tappat räkningen, efter bara några veckor, men det känns som om jag klarar det ganska bra iaf.

Idag borde jag stickat på min "februaritröja", mer finns att läsa här:

 


... men eftersom den börjar närma sig slutet och jag inte orkade leta fram nästa nystan...

... så blev jag tvungen att starta en ny stickning.

Jag hade tänkt mig denna i detta garn: lace 100% Baby Merino Wool 

MEN så fick jag lite dåligt samvete för att jag bara stickar till mig själv och inte till mina barn. Februaritröjan blir ju till Elsa, men Tilda har ju inte fått något på evigheter. Därför började på Ruffled Garden Socks istället. Mönstret finns gratis på Ravelry.Sjalen får jag väl starta imorgon när jag kan visa att jag faktiskt också avslutat några saker.

Tisdag 8 juli 2008

Barnpyssel

Förra veckan fick flickorna använda symaskinen fritt. Detta blev resutatet av ett projekt till lillasyster från storasyster:

Efter ett par symaskinsdagar åkte jag och mina tjejer ut på en liten minisemester med tält. Nu blev det bara en natt i tältet, men vi satte upp det 2 gånger.
Här är beviset, ett mittinattenkort:Jag tycker att det är underbart med digitalkameran! Nu kan jag låta barnen fota hur mycket som helst... Det blir helt andra bilder när min 6-åring håller i kameran än när jag gör det:Söndag 6 juli 2008Junimuddarna är stickade! På en kväll, till en film....Det är Dödergöks mönster som du hittar här. Jag har inte stickat dem i silkealpaca utan i majsgarn inköpta på SiV av  Garnhärvan i april. Det var ett mjukt och fint garn att sticka i, men det delar sig förskräckligt. Nästa gång ska jag välja stickor med bättre spets... Stickorna jag använde nu var 4mm tjocka. Jag stickade helt efter mönstret förutom att jag gjorde några fler maskor på själva mudden, 14 rapporter spetsmönster blev det.